Eperon d'Or Museum

Adres

Prins Albertlaan
8870 Izegem

De oude schoenfabriek 'Eperon d'Or' ligt aan de Prins Albertlaan in Izegem. Het kantoorgebouw dateert van rond 1930 en werd gebouwd in een typische art-decostijl. Na het faillisement in 1967 stond het gebouw lange tijd leeg. Een afbraak werd vermeden door de erkenning van het gebouw als beschermd monument in 1999. In 2007 maakte het stadsbestuur van Izegem bekend dat het gebouw grondig gerenoveerd zal worden en een nieuwe bestemming krijgt als museumsite met aansluitend het streekbezoekerscentrum en het huis van de economie. 

De collecties van het Nationaal Schoeiselmuseum en het Nationaal Borstelmuseum werden in 2015 verhuisd naar Eperon d'Or. Na een grondige vernieuwing van de presentatie en opstelling worden beide collecties sinds 2017 opnieuw tentoongesteld in het museum. Op www.eperondor.be vindt u alle informatie over het beschermde gebouw, het museum en de tijdelijke tentoonstellingen.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief