Folkloregroep De Klomp vzw Organisatie

Adres

Hogenakkerstraat 7
9170 De Klinge
03 770 54 15

Folkloregroep De Klomp De Klinge vzw werd opgericht in 1976. De vereniging nog steeds het nodige vakmanschap om dit ambacht te demonstreren. Dit doen ze elk jaar tijdens het Ambachtelijk Weekend in augustus en op vraag in binnen- en buitenland. Daarnaast is er een verzameling van verschillende modellen van klompen en gereedschappen van de klompenmakerij.

Kinderen kunnen in klasverband ook deelnemen aan een educatief project waarbij ze in groepjes worden uitgedaagd om het technisch proces van het klompen maken en de gebruikte materialen te leren.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief