Mini Museum Mussenzele Museum

Adres

Mussenzele 1
9450 Haaltert

In 2011 werd in Haaltert het Mini Museum Mussenzele geopend. Het ligt aan de rand van Scheldeland en opent de poort naar de Vlaamse Ardennen. Het museum gaat terug naar het midden van de 20ste eeuw, waarbij rond vijf thema’s taferelen zijn opgebouwd.

  • Werken en leven op straat: gereedschap van een twintigtal ambachten wordt getoond.
  • Ontspanning: Hoe volwassenen en kinderen zich amuseerden in de tijd van toen.
  • De school: een klasje met houten schoolbanken en krijtbord toont hoe wij les kregen.
  • Het gezin: de gezelligheid rond de Leuvense stoof en wat er bij hoort
  • Religie: een belangrijk item in de periode ’40- ’60: vespers, lof, missen en processies

Het museum wordt beheerd door een feitelijke vereniging, onder impuls van voorzitter Rik De Schepper. Het kan gratis bezocht worden op elke eerste en derde zondag van de maand (14u-18u), of op afspraak. Rond het museum worden jaarlijks nog enkele nevenactiviteiten georganiseerd (bier brouwen, ambachtendag...).

Op dezelfde locatie bevindt zich een klein, maar charmant bed&breakfast (B&B Mussenzele).

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief