Museum De Schuur Museum

Adres

Lange Gaanweg 22
9150 Bazel
03 774 11 90

Rond 1850 besliste de graaf van Wissekerke, Philippe Vilain XIIII, een schuur te bouwen om er wijmen (of wilgentenen) te drogen voor de mandenmakerij. De droogschuur werd gebouwd in een min of meer “Zwitserse” stijl, die de graaf had opgepikt tijdens zijn Europese rondreizen. Einde vorige eeuw werd deze schuur omgebouwd tot een privémuseum voor landbouwalaam. In de cafetaria kan je tussen allerlei spullen uit grootmoeders tijd een drankje nuttigen en een kleinigheid eten. Cécile en Jef zorgen voor een warm en hartelijk onthaal. In de schuur vind je een grote collectie landbouwwerktuigen en een originele blokmakersstal. En buiten wachten de Kruibeekse polders…

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.
Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief