Museum De Schuur Museum

Adres

Lange Gaanweg 22
9150 Bazel
03 774 11 90

Rond 1850 besliste de graaf van Wissekerke, Philippe Vilain XIIII, een schuur te bouwen om er wijmen (of wilgentenen) te drogen voor de mandenmakerij. De droogschuur werd gebouwd in een min of meer “Zwitserse” stijl, die de graaf had opgepikt tijdens zijn Europese rondreizen. Einde vorige eeuw werd deze schuur omgebouwd tot een privémuseum voor landbouwalaam. In de cafetaria kan je tussen allerlei spullen uit grootmoeders tijd een drankje nuttigen en een kleinigheid eten. Cécile en Jef zorgen voor een warm en hartelijk onthaal. In de schuur vind je een grote collectie landbouwwerktuigen en een originele blokmakersstal. En buiten wachten de Kruibeekse polders…

Reactie toevoegen

In de kijker

Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief