NostalBus vzw Organisatie

Adres

Westeindestraat 25
9990 Maldegem
0497 20 86 87

NostalBus is een jonge vzw, opgericht in 2010, die als voornaamste doelstelling heeft het bewaren, restaureren, rijvaardig maken en houden van historische lijnbussen uit de periode 1977-1991. Het gaat om Belgische lijnbussen die gereden hebben voor de Nationale Maatschappij van Buurtspoorwegen (kortweg NMVB) of een van haar privé-exploitanten.

De collectie van NostalBus bestaat momenteel uit zeven historische lijnbussen uit verschillende tijdsperiodes. Vijf van deze bussen zijn rijvaardig en dus inzetbaar, twee bussen zijn nog in restauratie. De historische bussen worden ter beschikking gesteld voor activiteiten met een cultureel of historisch karakter.

Reactie toevoegen

In de kijker

Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief