Home / Voeding, drank en genotsmiddelen / Alcoholische Dranken / Bier / Brouwerijen

Brouwerijen

Bier is een van de oudste dranken uit de menselijke geschiedenis. Vanaf de industriële revolutie zien we het brouwproces en de brouwerijen evolueren van een ambachtelijke productie met ambachtelijke methodes naar een industriële productie met nieuwe machines en toestellen. In Vlaanderen zijn de dag van vandaag nog steeds vele getuigen van deze evolutie te vinden. Ook veel mensen met een passie voor bier(geschiedenis), de brouwtechnieken en know-how houden dit erfgoed tastbaar en levend. Hieronder vindt u een overzicht.

Bibliografie

Wie weet iets?

Frank Becuwe - Onderzoeker
Paul Vanneste - Expert
Raymond van Uytven - Onderzoeker
't Hamerken vzw - Organisatie
Paul Daeleman - Expert
Ivan Derycke - Expert
Adelijn Calderon - Onderzoeker

Wie heeft iets?

Wie kan iets?

Brouwerij Boon - Site, Vakman

Projecten

In de kijker

De ontmoetingsdag zal plaatsvinden in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen. 2018 is het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed.

Bij Maison Vervloet in Brussel stelden ETWIE en Uitgeverij Snoeck vandaag officieel het nieuwe boek ‘Eeuwen ondernemen. 100 honderdjarige bedrijven vertellen hun verhaal’ voor.

Nieuwsbrief