Home / Voeding, drank en genotsmiddelen / Alcoholische Dranken / Bier / Brouwerijen

Brouwerijen

Bier is een van de oudste dranken uit de menselijke geschiedenis. Vanaf de industriële revolutie zien we het brouwproces en de brouwerijen evolueren van een ambachtelijke productie met ambachtelijke methodes naar een industriële productie met nieuwe machines en toestellen. In Vlaanderen zijn de dag van vandaag nog steeds vele getuigen van deze evolutie te vinden. Ook veel mensen met een passie voor bier(geschiedenis), de brouwtechnieken en know-how houden dit erfgoed tastbaar en levend. Hieronder vindt u een overzicht.

Bibliografie

Wie weet iets?

Frank Becuwe - Onderzoeker
Paul Vanneste - Expert
Raymond van Uytven - Onderzoeker
't Hamerken vzw - Organisatie
Paul Daeleman - Expert
Ivan Derycke - Expert
Adelijn Calderon - Onderzoeker

Wie heeft iets?

Wie kan iets?

Brouwerij Boon - Site, Vakman
De Dolle Brouwers - Bedrijf, Site

Projecten

In de kijker

Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief