Home / Media en communicatie / Film en bioscoop

Film en bioscoop

De film is een recente kunstvorm, ontstaan aan het einde van de 19de eeuw en wordt in de 20ste eeuw een belangrijk ontspanningsmiddel en massamedium. In het begin van de 20ste eeuw ontstond er een explosie aan cinema's in de steden. Door de komst van de televisie sloten velen hun deuren in de jaren 1950.

Het Koninklijk Belgisch Filmarchief (Cinematek) bezit een aanzienlijk archief van oude films, en maakt deze ook zo veel mogelijk toegankelijk. Het filmmuseum van Michels in Roeselare bevat een grote collectie van filmprojectoren. Cinemuzée is een jonge organisatie die zich actief inzet voor het behoud van het cinema-erfgoed. Een eerste realisatie was de herinrichting van de projectiekamer van De Roma in Borgerhout.

Bibliografie

Wie weet iets?

Wie heeft iets?

Wie kan iets?

Narafi - Onderwijsinstelling

Reactie toevoegen

In de kijker

Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief