Podiumtechnieken

De geschiedenis van de podiumtechnieken is nog weinig onderzocht en gearchiveerd. De snelle evolutie van de technologie en de meer bedrijfsmatige aanpak van de openbare besturen en gezelschappen maken bovendien dat een generatie apparatuur nog 10 à 15 jaar beslaat. De organisaties zijn zich veelal niet bewust van het belang van de apparatuur binnen hun productieprocessen. De grootte van de toestellen maakt dat deze niet lang bewaard blijven. Bovendien zijn de getuigen die deze hele evolutie hebben meegemaakt stilaan aan het verdwijnen. Binnen het Kenniscentrum Podiumtechnieken van het RITS loopt momenteel een onderzoeksproject dat zich focust op deze uitdagingen. Momenteel wordt ook een tentoonstelling voorbereid over de geschiedenis van de podiumtechnieken.

Als expertisecentrum voor het erfgoed van de podiumkunsten is ook Het Firmament actief rond dit thema.

Wie weet iets?

Wie heeft iets?

Reactie toevoegen

In de kijker

2018 is het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed. De ontmoetingsdag zal dan ook in het teken staan van TWIE in Europees perspectief en gaat door in het nieuwe Havenhuis te Antwerpen.

Bij Maison Vervloet in Brussel stelden ETWIE en Uitgeverij Snoeck vandaag officieel het nieuwe boek ‘Eeuwen ondernemen. 100 honderdjarige bedrijven vertellen hun verhaal’ voor.

Nieuwsbrief