Podiumtechnieken

De geschiedenis van de podiumtechnieken is nog weinig onderzocht en gearchiveerd. De snelle evolutie van de technologie en de meer bedrijfsmatige aanpak van de openbare besturen en gezelschappen maken bovendien dat een generatie apparatuur nog 10 à 15 jaar beslaat. De organisaties zijn zich veelal niet bewust van het belang van de apparatuur binnen hun productieprocessen. De grootte van de toestellen maakt dat deze niet lang bewaard blijven. Bovendien zijn de getuigen die deze hele evolutie hebben meegemaakt stilaan aan het verdwijnen. Binnen het Kenniscentrum Podiumtechnieken van het RITS loopt momenteel een onderzoeksproject dat zich focust op deze uitdagingen. Momenteel wordt ook een tentoonstelling voorbereid over de geschiedenis van de podiumtechnieken.

Als expertisecentrum voor het erfgoed van de podiumkunsten is ook Het Firmament actief rond dit thema.

Wie weet iets?

Wie heeft iets?

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief