13de editie van 'Ambacht in de Kijker'

De 13de editie van 'Ambacht in de Kijker' is gelanceerd. Met deze jaarlijkse wedstrijd wil de federale overheid kwaliteitsvolle ambachtsmannen en -vrouwen belonen, de ambachten bij het grote publiek bekendmaken en jongeren warm maken voor de sector. Dit jaar legt de wedstrijd de focus op het belang van het gebruik van moderne technologieën om het traditionele ambacht te beoefenen. Hoe kan ambacht op vlak van materiaal, product, technieken, zowel bij het voorbereiden als bij het realiseren van een product, mee evolueren met de tijd?

Tot 23 februari kunnen alle ambachtslieden, ongeacht hun leeftijd, zich inschrijven voor de wedstrijd. Een selectiecomité zal tien laureaten kiezen op basis van de kwaliteit en originaliteit van hun product, hun parcours ...

De tien laureaten worden in de kijker gezet via een bedrijfsfilm en via de communicatie rond de wedstrijd. De winnaar van de hoofdprijs ontvangt 3000 euro. De Leerschoolprijs, die wordt uitgereikt aan jongeren die zich wensen te oriënteren in de ambachtelijke sector, gaat gepaard met een geldprijs van 800 euro. 

Je vindt alle informatie over de wedstrijd op de website www.ambachtindekijker.com

30/01/2018 - 14:37

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief