Home / Aftrap van het International Congress on Construction History

Aftrap van het International Congress on Construction History

ldw_2.jpg

Foto: L. De Waele (uit Eeuwen Ondernemen)

Na o.a. Madrid, Cambridge, Parijs en Chicago is nu ook Brussel aan de beurt als gastheer van het International Congress on Construction History. In het Paleis der Academiën is vandaag de aftrap gegeven voor de zesde editie van het gebeuren. Naast internationale keynotes door Thomas Coomans, Tullia Iori, Werner Lorenz en Robert Thorne delen 170 onderzoekers een stand van zaken van hun research in het veld van de bouwgeschiedenis. Daarin is er uiteraard ook aandacht voor industrieel en technisch erfgoed in ons land.

Op dinsdag 10 juli is er in de voormiddag een volledige sessie gewijd aan pakhuizen en fabrieksgebouwen, met bijzondere aandacht voor Hennebique en gewapend beton (Ine Wouters) enerzijds en pakhuizen in Gent anderzijds (Marianne De Fossé). In de namiddag focust Inge Bertels op het leven en werk van ingenieur Gustave Royers en zoomt Louis Vandenabeele in op traditionele verbindingstechnieken in hout. Op donderdag gaat Stephanie Van de Voorde dieper in op de marketingstrategieën van Eternit in het naoorlogse België. Matthijs Degraeve zoomt op de laatste dag in op het erfgoed van aannemers via analyse van de bouwsites van Louis De Waele. 

Dit is uiteraard maar een greep uit het volledige aanbod. Meer informatie over het congres is terug te vinden op de confertentiewebsite 6ICCH

09/07/2018 - 11:42

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief