Home / Connecting Collections: call for papers

Connecting Collections: call for papers

De jaarlijkse conferentie van Universeum, het Europese netwerk rond academisch erfgoed, wordt volgend jaar in Nederland georganiseerd. De bijeenkomst, met als centraal thema 'Connecting Collections', zal van 9 tot 11 juni 2016 plaatsvinden aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht. Tot 28 februari kunnen voorstellen voor papers ingediend worden.

Het gebruik van universitaire collecties verandert voortdurend. Het is een uitdaging om dit academische erfgoed in te schakelen in hedendaags onderzoek en onderwijs. Tegelijk is het ook een uitdaging om dergelijke collecties in te zetten in verschillende vakgebieden. Waar zitten de knelpunten in dit verband en welke nieuwe invalshoeken kunnen we overwegen?

Abstracts (max. 200 woorden) kunnen tot 28 februari bezorgd worden via e.boeles@uva.nl.

Je vindt de volledige call for papers op www.universeum2016.nl.

20/11/2015 - 16:25

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief