Filmfestival Ambacht in Beeld

Tussen 18 en 22 maart organiseert Ambacht in Beeld de eerste editie van het Filmfestival voor ambachten in Amsterdam. Tijdens dit filmfestival worden documentaires over ambachtelijk meesterschap vertoond. Elk programma wordt gecombineerd met een lezing en/of rondetafel met de makers of hoofdpersonages. 

Op de ETWIE-studiedag 'In beeld en geluid' (2016) gaf organisatrice Wendy van Wilgenburgh in het Fotomuseum een workshop over het documenteren van ambachten. "Ambachten worden moeilijk doorgegeven en jongeren weten vaak zelfs niet meer wat een ambacht is. Zelf iets met de handen maken wordt bij jongeren, lagereschoolkinderen in het bijzonder, zelfs nog amper uitgeprobeerd", zei Wilgenburgh toen. "Bij het Ambacht in Beeld Festival wordt er kennis gedeeld, worden er contacten uitgewisseld en wordt er zo veel mogelijk geproefd van de vele verschillende ambachten." Met de organisatie van dit Filmfestival gaat Ambacht in Beeld nu nog een stapje verder in het sensibiliseren rond het borgen van ambachtelijke vaardigheden en technieken.

Op het programma staan onder meer inspirerende documentaires over druk- en weeftechnieken, brons gieten en houtrestaurauratie. 

 

09/03/2018 - 11:49

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.
Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief