Het MIAT wordt Industriemuseum

miat_nieuwleven.jpg

Foto: MIAT
Foto: MIAT

Het MIAT in Gent zal voortaan als 'Industriemuseum' door het leven gaan. De baseline ‘over mensen en machines’ zet de nieuwe naam kracht bij en maakt meteen duidelijk waarover het museum gaat.

Het MIAT - Museum over industrie, arbeid en textiel - bestaat veertig jaar en heeft grote plannen voor de toekomst: op 28 september 2018 opent er een nieuwe hoofdtentoonstelling. Het museum wil dit unieke momentum benutten om het vernieuwde museum nog beter in de markt te zetten en een nieuw publiek te bereiken. Het museumverhaal en de collectie krijgen zo een sterkere uitstraling.

"Het MIAT stapt daarom af van het letterwoord en kiest voor een duidelijke, sprekende nieuwe naam," zegt Gents schepen van Cultuur Annelies Storms. "Samen met de vernieuwde presentatie en een helder profiel zal het Industriemuseum zich met zijn nieuwe naam nog sterker kunnen positioneren.".

Momenteel vertaalt het MIAT-team de naam Industriemuseum naar een aantrekkelijke huisstijl. Die zal de ‘look and feel’ van het vernieuwde museum ondersteunen.

15/12/2017 - 14:59

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief