Hier huist traditie

In Ingelmunster werd vorige week vrijdag het boek 'Hier huist traditie. Straffe generatiebedrijven van bij ons' voorgesteld. Dit boek is het resultaat van een project van de erfgoedcel TERF rond familiale ondernemingen die al minstens drie generaties in handen zijn van dezelfde familie. Van 36 bedrijven in de regio Roeselare werden interviews afgenomen om getuigenissen te bewaren. Aanvullend werd gezocht naar beeldmateriaal om de verhalen te ondersteunen. Dit alles kreeg een plaats in een virtuele tentoonstelling op de website www.erfgoedbankmidwest.be

Deze ondernemingen spreken tot de verbeelding, want het zijn winkels en bedrijven die er gevoelsmatig al altijd geweest zijn. Ze werden decennialang van generatie op generatie overgedragen en dragen vanuit hun aanwezigheid bij aan de sfeer en herkenbaarheid van een stad of gemeente. Via het project wilde TERF deze generatiebedrijven extra in de kijker zetten, de herinneringen en het erfgoed levendig houden en ook recente ontwikkelingen of veranderingen een gezicht geven.

'Hier huist traditie - straffe generatiebedrijven van bij ons' verscheen bij Uitgeverij BibliodroomHet rijkelijk ge├»llustreerde boek telt 166 pagina's en kost 23,95 euro 

13/12/2017 - 11:49

Reactie toevoegen

In de kijker

Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief