Hier huist traditie

In Ingelmunster werd vorige week vrijdag het boek 'Hier huist traditie. Straffe generatiebedrijven van bij ons' voorgesteld. Dit boek is het resultaat van een project van de erfgoedcel TERF rond familiale ondernemingen die al minstens drie generaties in handen zijn van dezelfde familie. Van 36 bedrijven in de regio Roeselare werden interviews afgenomen om getuigenissen te bewaren. Aanvullend werd gezocht naar beeldmateriaal om de verhalen te ondersteunen. Dit alles kreeg een plaats in een virtuele tentoonstelling op de website www.erfgoedbankmidwest.be

Deze ondernemingen spreken tot de verbeelding, want het zijn winkels en bedrijven die er gevoelsmatig al altijd geweest zijn. Ze werden decennialang van generatie op generatie overgedragen en dragen vanuit hun aanwezigheid bij aan de sfeer en herkenbaarheid van een stad of gemeente. Via het project wilde TERF deze generatiebedrijven extra in de kijker zetten, de herinneringen en het erfgoed levendig houden en ook recente ontwikkelingen of veranderingen een gezicht geven.

'Hier huist traditie - straffe generatiebedrijven van bij ons' verscheen bij Uitgeverij BibliodroomHet rijkelijk geïllustreerde boek telt 166 pagina's en kost 23,95 euro 

13/12/2017 - 11:49

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief