Home / Interessante vacature bij Train World Heritage in Brussel

Interessante vacature bij Train World Heritage in Brussel

Train World Heritage beheert de erfgoedcollecties van de Belgische spoorwegen. Een deel van de collectie staat ook tentoongesteld in Train World, het nationale spoorwegmuseum. Om de collecties verder in kaart te brengen, te ontsluiten en zo bij te dragen tot het algemene bedrijfsimago is de NMBS momenteel op zoek naar een archivaris.

Als archivaris kom je terecht in het team Railway History & Research en word je verantwoordelijk voor het uitwerken van een archiefbeleid, het opmaken van een archievenoverzicht, het inventariseren van het historisch archief en het bepalen van bewaarstrategie├źn. Je werkt ook actief mee op vlak van onderzoek en educatie.

Zelf heb je een master in de geschiedenis met een bijkomende opleiding in de archivistiek, en minstens 3 jaar ervaring in de sector. Een aardig mondje Frans komt ook goed van pas. Benieuwd welke competenties nog nuttig zijn voor je sollicitatie? Klik dan even verder naar de volledige vacature. Opgelet, aanmelden kan slechts tot vrijdag 11 mei. Succes!

08/05/2018 - 10:55

Reactie toevoegen

In de kijker

Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief