Jenever op doek

In het Jenevermuseum in Hasselt is gisteren de tijdelijke expo 'Jenever op doek. De keuze voor actieve conservatie' geopend. Als kenniscentrum voor Belgische jenever en likeur investeert het museum sinds enige jaren in schilderwerken van bekende en minder bekende kunstenaars. Gezellige herbergtaferelen, plezierige drinkscènes, sfeervolle caféinterieurs maar ook enkele schrijnende dronkenmanstaferelen...  Een selectie uit deze kunstcollectie wordt nu opengesteld voor het publiek. 
De rode draad doorheen de nieuwe expo is technisch, met name de inspanningen van het museum om deze deelcollectie zo optimaal mogelijk te bewaren.
 
Naar aanleiding van het conservatie-onderzoek en de conservatiebehandelingen hebben conservatoren-restauratoren Emma Van Briel en Daniëlle Depoortere een rapport opgesteld over deze deelcollectie van het Jenevermuseum. 


De expo 'Jenever op doek. De keuze voor actieve conservatie' loopt nog tot 1 juli. 

06/02/2018 - 00:00

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief