Lieselot Cornelis versterkt ETWIE!

Sinds 3 april versterkt Lieselot Cornelis het ETWIE-team! Lieselot is master in de Geschiedenis en manama in de Archivistiek: erfgoed- en hedendaags documentbeheer. Ze werkte reeds voor de NMBS / SNCB, waar ze meewerkte aan de catalogisering van het Belgische treinerfgoed. Aan de Universiteit Antwerpen zorgde ze voor de inventarisering van het archief van het Koninklijk Aardrijkskundig Genootschap van Antwerpen en het historisch archief van de UFSIA, RUCA en UIA. Daarna werkte ze vanaf januari 2016 bij het CEGESOMA in het digitaliseringsatelier: voorbereiden, opvolgen, begeleiden en kwaliteitscontrole van de digitaliseringsprojecten. 

Lieselot zal als kennismedewerker dit jaar haar tanden zetten in een aantal specifieke projecten: inventarisatie en registratie van bedrijfserfgoed, de uitwerking van een onderzoeksgids voor het TWI-erfgoed, de verdere uitwerking van de kennisbank en de ondersteuning van privéverzamelaars en projecten rond immaterieel erfgoed. We wensen Lieselot veel succes toe!


Lieselot is te bereiken via lieselot@etwie.be of 09/269.42.24

06/04/2018 - 15:09

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief