Home / Museum Plantin-Moretus zoekt collectieregistrator

Museum Plantin-Moretus zoekt collectieregistrator

mp_vaca_prentenkabinet.jpg

 Museum Plantin-Moretus - Filip Dujardin
Museum Plantin-Moretus - Filip Dujardin

Het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen is momenteel op zoek naar een collectieregistrator (m/v) voor het Prentenkabinet, dat meer dan 80.000 prenten van de 16de eeuw tot vandaag bewaart.

Over een periode van 300 jaar woonde en werkte de drukkersfamilie Plantin-Moretus ononderbroken in Antwerpen. Hun ‘Officiana Plantiniana’ wordt al 140 jaar zo goed bewaard dat het lijkt alsof de drukkers en proeflezers elk moment opnieuw hun werkdag kunnen aanvatten. Niet voor niets staat het Museum Plantin-Moretus op de prestigieuze lijst van UNESCO-werelderfgoed.

Word jij de gepassioneerde collectieregistrator die het museum zoekt voor het Prentenkabinet? Kandidaten zijn in het bezit van een masterdiploma, ze zijn gebeten door grafische technieken en de prentkunst van de Zuidelijke Nederlanden, en hebben een grondige kennis van onder meer inventarisatiesystemen, digitale systemen om de collecties te ontsluiten en sociale media.

Het gaat om een voltijdse functie van onbepaalde duur. Solliciteren kan tot en met 3 september.

Je vindt de volledige vacature op www.antwerpen.be.

10/08/2017 - 16:54

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief