Home / Nieuwe toeristische gids geeft overzicht van het watererfgoed in Vlaanderen

Nieuwe toeristische gids geeft overzicht van het watererfgoed in Vlaanderen

Onlangs verscheen het boek 'Genieten aan het water in Vlaanderen'. In deze nieuwe toeristische gids biedt auteur Marcel Schoeters een overzicht van het watergebonden erfgoed in Vlaanderen.

De Noordzee en de rivieren vormden het Vlaamse landschap, zorgden voor het ontstaan van steden, en voedden onze economie, welvaart en cultuur. Talrijke watermolens, sluizen, bruggen, havengebouwen, schepen en andere monumenten getuigen van de menselijke bedrijvigheid langs het water door de eeuwen heen. Ze zijn veelal oud, vaak lange tijd in onbruik geraakt en aangevreten door de tand des tijds, maar bijna altijd zijn ze bijzonder mooi. Het omvangrijke watererfgoed in Vlaanderen is van hoog niveau en wordt internationaal erkend. Steeds meer monumenten worden ontsloten voor het publiek.

In de gids loodst Marcel Schoeters je naar de mooiste plekken en het waardevolste patrimonium aan en op het water. Het boek is handig ingedeeld per regio, met aantrekkelijke foto's, heldere kaarten, tientallen weetjes en tips voor een wandeling, fietstocht of rondvaart. De gids werd gerealiseerd door de vzw Watererfgoed Vlaanderen, die dit jaar een doorstart wil maken met een nieuw bestuur.

'Genieten aan het water in Vlaanderen. Toeristische gids voor kust, havens en waterlopen' is verschenen bij uitgeverij Lannoo. Het rijk geïllustreerde boek telt 272 pagina's en kost 24,99 euro.

10/07/2017 - 10:10

Reactie toevoegen

In de kijker

De ontmoetingsdag zal plaatsvinden in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen. 2018 is het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed.

Bij Maison Vervloet in Brussel stelden ETWIE en Uitgeverij Snoeck vandaag officieel het nieuwe boek ‘Eeuwen ondernemen. 100 honderdjarige bedrijven vertellen hun verhaal’ voor.

Nieuwsbrief