Podiumtechnieken van 1940 tot nu

In de Pianofabriek in Brussel opende dit weekend een tentoonstelling over de geschiedenis van de podiumtechnieken sinds 1940. De tentoonstelling, die nog loopt tot 29 maart, kwam tot stand naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van het opleidingscentrum podiumtechnieken van het RITS.

De geschiedenis van de podiumtechnieken wordt op de tentoonstelling gereconstrueerd aan de hand van foto’s van technici op hun werkplek, oude publiciteit, tijdschriften, handleidingen, lastenboeken, boeken over techniek, technische fiches, toneelmeesterbrochures… In de schijnwerpers staan de Belgische instellingen die belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van de techniek: van cultuurcentra, schouwburgen, gezelschappen over verhuurbedrijven tot festivals.

De tentoonstelling heeft aandacht voor het technisch materiaal dat tussen 1940 en nu de standaard uitmaakte. Ook iconische voorstellingen en festivals worden meegenomen in het verhaal.

De tentoonstelling is elke dag (behalve zondag) te bezoeken van 10u tot 20u in de Pianofabriek (Fortstraat 35, Sint-Gillis).  Op 29 maart is een feestelijke finissage gepland met heel wat workshops en andere activiteiten.

09/03/2014 - 15:13

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief