Restauratie 'Olijfje' afgerond

olijfje_crowdfunding.jpg

Olijfje voor de restauratie (Foto: Tijl Vereenooghe)

Ongeveer een jaar na de start van de restauratie wordt morgen de unieke muurreclame 'Olijfje' in Londerzeel plechtig ingehuldigd. Met de financiële steun van Vlaanderen en een succesvolle crowdfunding en sponsoractie schittert 'Olijfje' als weleer.  De drijvende kracht achter dit initiatief is de vzw Demurenspreken, die beroep kon doen op restaurateur Johan Van den Eende.

De reclameschildering aan de Stationsstraat in Londerzeel werd uitgevoerd in 1938, in opdracht van de Elektriciteitsmaatschappij van Noord-België (ENB). De opvallende afbeelding van Olijfje, vergezeld van de slogan 'Kookt Elektrisch!', moest toen het elektrische koken promoten bij de moderne huisvrouwen. Als eerste muurreclame in Vlaanderen werd Olijfje in 2014 officieel beschermd.

De inhuldiging vindt plaats op zaterdag 16 juni om 16u in de Molenstraat 5 in Londerzeel.

15/06/2018 - 09:01

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief