Home / Tapis plein zoekt projectmedewerker waardering immaterieel erfgoed

Tapis plein zoekt projectmedewerker waardering immaterieel erfgoed

Tapis plein vzw is momenteel op zoek naar een energieke projectmedewerker (m/v), die al enige ervaring heeft en op korte termijn van start kan gaan. Hij/zij zal werken aan een pilootproject rond het waarderen van immaterieel cultureel erfgoed. Ook ETWIE is partner in dit project.

Het project wil bijdragen aan een verbeterde immaterieel-erfgoedwerking in Vlaanderen.  De voorbije jaren is immers gebleken dat de inventarisatie van dit erfgoed te beperkt blijft, en dat een meer proactieve aanpak nodig is. Niet alle groepen en individuen die levende praktijken met wortels in het verleden beoefenen, vinden immers spontaan de aansluiting bij de bestaande erfgoedwerking. Bovendien bestaan er op dit moment nog geen methodieken om immaterieel erfgoed te waarderen.

Het gaat in principe om een voltijdse functie voor 12 maanden, maar zowel het statuut (werknemer/freelancer) als de tewerkstellingsgraad zijn bespreekbaar. Een verlenging van de tewerkstelling wordt tot de mogelijkheden gerekend. De standplaats is Brugge.

Solliciteren voor deze functie kan nog tot 18 augustus. Je vindt de volledige vacature op www.faro.be.

03/08/2017 - 13:21

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief