Home / TICCIH Conferentie: erfgoed van de waterindustrie

TICCIH Conferentie: erfgoed van de waterindustrie

ticcih.jpg

Foto: Museu Agbar de les Aigües

Op 13 en 14 april organiseert TICCIH in Barcelona een thematische conferentie over het erfgoed van de waterindustrie. Het doel van deze bijeenkomst is om dit erfgoed in zijn oorspronkelijke historische, technische en sociale context te bespreken, de techiek achter die industrie te belichten, en te vergelijken hoe toepassingen en infrastructuur in verschillende industriële steden wereldwijd werden ontwikkeld. 

Deze conferentie vormt het sluitstuk van een comparatief onderzoek dat industrieel archeoloog James Douet heeft gevoerd in opdracht van TICCIH naar de waarden van het erfgoed van de waterindustrie. Dit onderzoek ambieert een referentiekader te vormen voor de bescherming en het beheer van het erfgoed van de waterindustrie. Het volledige onderzoek wordt ook gepresenteerd tijdens de conferentie. 

Je vindt het programma en alle praktische info op ticcih.org. Het congres staat open voor alle geïnteresseerden.


 
20/12/2017 - 09:50

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief