Home / WERF! Foto's uit het Architectuurarchief

WERF! Foto's uit het Architectuurarchief

In de Permekebibliotheek in Antwerpen opende dit weekend de tentoonstelling 'WERF!'. De expo put uit de rijke collectie werffoto’s van het Architectuurarchief Provincie Antwerpen en biedt een unieke blik op de bouwwerven van bekende en minder bekende Antwerpse gebouwen uit de 20ste eeuw.

De tentoonstelling kadert in een project rond het erfgoed van het bouwbedrijf, dat recent werd opgestart door het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa). Behalve architecten en andere ontwerpers hebben ook bouwbedrijven, aannemers, werfleiders en vaklui een enorme impact op de gebouwde omgeving. Eens het stof van de werf is gaan liggen, verdwijnen de werkelijke bouwers echter vaak in de plooien van de geschiedschrijving. De tentoonstelling WERF! toont deze bouwers in actie en geeft hen een gezicht. Je ontdekt er verrassende gezichtspunten van de stad Antwerpen en skeletten van gebouwen waarvan we vandaag alleen de afgewerkte buitenkant kennen.

De expo 'WERF!' is tot 5 november gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Permeke aan het De Coninckplein in Antwerpen. Op vrijdag 15 september geeft prof. Inge Bertels (VUB) in het kader van de expo een lezing over historische bouwwerven, aannemers en fotografie.

Je vindt alle informatie op www.cvaa.be.

10/09/2017 - 16:03

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief