Uniek boek zet historische bedrijven in de kijker

Bij Maison Vervloet in Brussel stelden ETWIE en Uitgeverij Snoeck vandaag officieel het nieuwe boek ‘Eeuwen ondernemen. 100 honderdjarige bedrijven vertellen hun verhaal’ voor.

Samen met verschillende partners ging ETWIE de voorbije maanden op zoek naar bedrijven in Vlaanderen en Brussel die al meer dan een eeuw bestaan. Het fraai uitgegeven boek 'Eeuwen ondernemen' belicht de geschiedenis en het erfgoed van 100 historische bedrijven in woord en beeld: verrassende verhalen en anekdotes, gecombineerd met schitterend beeldmateriaal uit de oude doos.

Studiebezoek Izegem: Uitdagingen voor technische collecties

Op vrijdag 9 augustus 2013 organiseert ETWIE, i.s.m. het MOT Grimbergen, het Openluchtmuseum Bokrijk en de Stedelijke Izegemse Musea, een inspirerend studiebezoek aan Izegem. Tijdens deze dag zal vooral aandacht zijn voor de uitdagingen rond het beheer van technische collecties. De dag is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de collecties rond borstel- en schoeiselnijverheid van de Stedelijke Izegemse Musea, en met het recent geopende privémuseum Vangroenweghe, dat focust op houtbewerking en schrijnwerkerij.

In de kijker

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Op woensdag 28 maart vindt in het MIAT in Gent de studiedag plaats over gevaarlijk erfgoed. Gevaarlijke producten of installaties worden in de eerste plaats gelinkt aan technisch of wetenschappelijk erfgoed. Maar alle collecties kunnen venijnige kantjes hebben.

Nieuwsbrief