Home / Het Museum van de Industrie te Marcinelle: een baanbrekende realisatie inzake de herwaardering van het industrieel erfgoed.

Het Museum van de Industrie te Marcinelle: een baanbrekende realisatie inzake de herwaardering van het industrieel erfgoed.

TitelHet Museum van de Industrie te Marcinelle: een baanbrekende realisatie inzake de herwaardering van het industrieel erfgoed.
PublicatietypeJournal Article
Publicatiejaar2002
AuteursPatrick VIAENE
JournalSIWE magazine
Volume12
Pagina's6-7
TrefwoordenCharleroi, herwaardering, industrieel erfgoed, Marcinelle, museum, Museum van de Industrie, steenkoolmijn, Walloni√ę
Samenvatting

 

 

Verwante actoren
Patrick Viaene - Onderzoeker

Reactie toevoegen

In de kijker

Op dinsdag 16 oktober om 14u organiseert ETWIE een studiebezoek aan D'Ieteren Gallery in Brussel; een uitstekende gelegenheid om een bijzonder bedrijfsmuseum te ontdekken!
Ben je bereid je kennis over te dragen en ben je op zoek naar een leerling? Of ben je leergierig en zoek je een meester die je de kneepjes van een ambacht kan leren? Kijk dan zeker even naar volgend overzicht.
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief