Abattoir NV Bedrijf

Adres

Ropsy Chaudronstraat 24
1070 Anderlecht
02 521 54 19

Sinds 1888 is de site van de ‘Abattoir’ aan het kanaal in Anderlecht gekend voor zijn slachthuis en de grote overdekte veemarkt, die intussen is uitgegroeid tot een bloeiende erfgoedsite. Het beschermd monument is een gebogen staalconstructie op gietijzeren pilaren, op hun beurt ondersteund door bakstenen tongewelven. Ze meet 100 bij 100 meter en is volledig onderkelderd met bakstenen tongewelven. Abattoir NV coördineert de uitbating van het hele complex en onderhoudt daarbij een sterke erfgoedtraditie.

De moderne slachthuisruimtes worden geregeld volledig vernieuwd en geëxploiteerd door privépartners. In de overdekte markt worden tegenwoordig wekelijks publieke markten gehouden en zijn allerlei verkoops- en groothandelsactiviteiten mogelijk, maar ook culturele evenementen. In de komende jaren staan allerlei vernieuwende invullingen van de site op het programma, waaronder nieuwe activiteiten rond voeding, huisvesting, onderwijs, cultuur en ontspanning om de site verder in de 21ste eeuw te loodsen.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief