Alex De Vos Expert

Alex De Vos behaalde een licentiaatsdiploma Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de VUB en werkte veertig jaar (1951-1991) als conservator bij het scheepvaartmuseum in Antwerpen. Daarnaast was hij actief bij De Vrienden van het Nationaal Scheepvaartmuseum en de Koninklijke Belgische Marine Academie. In 1993 had hij een belangrijk aandeel in de organisatie van de Tall Ships' Race en het evenement EUROSAIL '93 in Antwerpen. Hij publiceerde onder meer over het schoolschip Mercator, het poolschip Belgica en is de auteur van een tweedelige bibliografie over de binnenscheepvaart. Hij was nauw betrokken bij de publicatie van het zevendelig nautisch standaardwerk Maritieme Ecyclopedie waarin hij de rubrieken over de binnenvaart voor zijn rekening nam. Op 20 september 2017 overleed hij op 86-jarige leeftijd in Antwerpen. 

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief