AMP NV Bedrijf

Adres

Lenniksebaan 451
1070 Anderlecht
02 529 44 00

AMP in Anderlecht is persdistributeur en maakt nu deel uit van de groep BPost. AMP werd in 1885 opgericht door Louis Bertrand en F. ChartĂ© onder de naam 'Messagerie de la Presse'. Het bedrijf verzorgde gegroepeerde verzendingen van titels naar verkooppunten van eenzelfde locatie om te besparen op portkosten en verpakkingskosten. Sinds de Tweede Wereldoorlog staat het bedrijf bekend onder de naam 'Agence et Messageries de la Presse - Persagentschap, Vervoer en Distributie' (A.M.P. - P.V.D.). AMP heeft een netwerk van verkooppunten, waaronder dagbladhandelaars, supermarkten, benzinestations, om allerlei titels van uitgevers te verdelen, voornamelijk kranten en magazines.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief