Bonte Ateliers Bedrijf

Adres

Diestsevest 59
3000 Leuven
016 22 51 29

Het bedrijf Bonte Ateliers is opgericht in 1898 en heeft wortels in Roeselare. In 1906 nam het jonge bedrijf in gasmotoren en elektromotoren Usines Stuckens over en vestigde het zich op de huidige site aan de Diestsevest in Leuven, binnen de voormalige stadsmuren. Uit die beginperiode is mooi archief met catalogi, publiciteit en beeldmateriaal bewaard, waarbij telkens een oude gasmotor fungeert als logo en uithangbord. Een origineel exemplaar wordt nog steeds bewaard en het logo bleef behouden. Reeds vanaf 1913 werd het bedrijf echter gekend voor complete bloemmolens, geconstrueerd onder de merknaam ‘Louis Bonte’.

Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot de huidige specialisaties; het slijpen, riffelen of herriffelen van maalwalsen voor diverse sectoren, zoals maalderijen, veevoederfabrieken, brouwerijen en koffiebranderijen. Daarnaast specialiseerde Bonte ateliers zich in laswerk en in draai- en freeswerk voor onder andere de farmaceutische industrie.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief