Brabo Bedrijf

Brabo Algemene Brandveiligheid ontstond in 1913. Het bedrijf werd gesticht door Gustaaf Rensonnet onder de naam 'Nijverheidswerkhuizen Brabo', gevestigd in de Kriekenstraat in Antwerpen.

De firma maakte allerhande producten, van het chassis van de bekende ford 'T' (toen de Ford Motor Company zich in Antwerpen vestigde) tot stoomketels en alles wat erbij komt kijken. Hun hoofdactiviteit was het gieten van brons. Zo vervaardigden ze voor de schroeven, aslagers, patrijspoorten of scheepsklokken voor de scheepvaart, allerhande kleppen, stoopkranen en indicators voor industriële toepassingen en allerhande pijpen en koppelingen voor brandweer en water-maatschappijen.

Gelijdelijk aan specaliseerde het bedrijf zich op die laatste tak: toebehoren voor brandveiligheid zodat Brabo vandaag specialist is voor hydranten, blusleidingen en professioneel brandweermateriaal.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief