Brecht Demasure Onderzoeker

Brecht Demasure (Roeselare, 1987) studeerde in 2009 af aan de KU Leuven als Master in de Geschiedenis. Datzelfde jaar ging hij aan de slag als projectmedewerker bij het Centrum Agrarische Geschiedenis (vzw CAG), het Vlaams expertisecentrum voor het erfgoed van landbouw, voeding en landelijk leven. Hij coördineerde onder meer een socio-economische streekgeschiedenis van Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, de reconstructie van de nationale landbouwrekeningen en een studie- en publieksproject over landbouw, voeding en de Eerste Wereldoorlog. Vanaf 2014 was hij hoofdzakelijk actief met de inventarisatie, registratie en waardering van agrarische erfgoedcollecties in (West-)Vlaanderen. Sinds januari 2018 is Brecht collectiebeheerder van de Collectie Bulskampveld, het voormalige landbouw- en ambachtenmuseum van de Provincie West-Vlaanderen. Zijn expertise en onderzoeksinteresse gaat uit naar regionale en lokale geschiedenis in West-Vlaanderen en landbouwgeschiedenis in Vlaanderen. Daarover publiceerde hij reeds een aantal bijdragen.

Bibliografie

DEMASURE B.  2013.  'Bewerkt hout'. De geschiedenis van de meubelnijverheid in Izegem. TIC - Tijdschrift voor Industriële cultuur. 30(3):32-41.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief