Brouwerij De Brabandere Bedrijf

Adres

Rijksweg 33
8531 Bavikhove
056 71 90 91

In 1894 stichtte Adolphe De Brabandere in Bavikhove een eigen brouwerij. Zijn zoon Joseph brouwde hier nog in datzelfde jaar bier. Hij werd eigenaar van de brouwerij in 1909. Tijdens de bezetting in de Eerste Wereldoorlog werd de brouwactiviteit tijdelijk stilgelegd. Na de oorlog werd deze onmiddelijk hervat. De brouwerij heette toen 'Brouwerij Sint-Antonius'. Doorheen de levensloop van het bedrijf werd nog enkele keren van naam veranderd. Rond 1950 werd bijvoorbeeld veranderd naar 'Brouwerij De Brabandere'. In 1990 werd het 'Brouwerij Bavik'. Begin 2014 werd de officiele naam, ter ere van de 120ste verjaardag, terug veranderd in 'Brouwerij De Brabandere'. Er gebeurde ook een investering in een nieuwe foederzaal van waaruit in de toekomst bedrijfsbezoeken voor groepen georganiseerd kunnen worden.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief