Brouwerij Het Anker Site

Adres

Guido Gezellelaan 49
2800 Mechelen
0032 (0)15 28 71 41

Het oudste document met de vermelding van brouwactiviteiten in het voormalige “Krankenhuis” van het begijnhof van Mechelen dateert van 1471.  Karel  de Stoute geeft dat jaar aan de begijnen een vrijstelling van stadsheffingen en accijnzen om bier te brouwen voor eigen consumptie. Gedurende meer dan drie eeuwen, tot 1865, hanteren de Mechelse begijnen de roerstok in hun brouwerij.

In 1872 wordt de brouwerij overgenomen door de stokersfamilie Van Breedam uit Blaasveld. In 1990 neemt Charles Leclef de brouwerij over, een neef van Michel Van Breedam. In 1912 werd er op de brouwerssite een van de eerste gewapend betonnen mouterijen gebouwd die gebruikt werd tot aan de Tweede Wereldoorlog. De huidige brouwketels dateren van 19467. Vanaf 1990 is het gamma van bieren sterk uitgebreid en kent de brouwerij een stijgend (inter-)nationaal succes.

De brouwerij voorziet voor liefhebbers een boeiende rondleiding waarbij de historische brouwerijgebouwen doorkruist worden en ook het rijpingsmagazijn van de whiskey bezocht wordt. Bezoeken kan zowel individueel als in groep.

Sinds 2010 produceert Het Anker ook whisky in Stokerij De Molenberg in Blaasveld. In 2014 werd op deze site ook een bezoekerscentrum geopend.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief