Brouwerij Lindemans Bedrijf

Adres

Lenniksebaan 1479
1602 Vlezenbeek

In 1822 richtte de familie Lindemans een kleine brouwerij op in hun boerderij in Vlezenbeek, aan de rand van Brussel. Zo wilden ze ook tijdens de wintermaanden hun personeel aan het werk houden. De eenvoudige lambiekbrouwerij kende echter veel succes en vanaf 1930 focuste de familie zijn aandacht volledig op de brouwerijactiviteiten. De brouwerij, die trouw blijft aan de artisanale methode van spontane gisting, is nu in handen van Geert en Dirk Lindemans, de zesde generatie van de familie. Naast de klassieke Geuze, Kriek en Faro worden ook fruitbieren zoals Framboise, Pecheresse, Cassis en Apple, geproduceerd.

De brouwerij is te bezoeken op afspraak.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief