Brouwerij Martens Bedrijf

Adres

Reppelerweg 1
3950 Bocholt

In 1758 kocht Adriaan Geerkens een gebouw in de Dorpstraat in Bocholt, waar hij de herberg 'In de Star' uitbaatte en bier brouwde. Dit vormde de start van de huidige brouwerij Martens. De brouwerij vormt vandaag de tweede grootste brouwerij van het land en sinds 1858 een familiebedrijf. Tot de collectie behoort een uitgebreide fotocollectie en de collectie die in het Bocholter Brouwerijmuseum terug te vinden is, met een oppervlakte van 4000m2 het grootste brouwerijmuseum van Europa. 

Bibliografie

André CRESENS.  1997.  Bocholter Brouwerijmuseum plechtig geopend. IWE - Industrieel en wetenschappelijk erfgoed - Contactblad van de Stichting Industrieel en Wetenschappelijk Erfgoed. (2):9.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief