Home / Brussels Museum van de Molen en de Voeding Museum

Brussels Museum van de Molen en de Voeding Museum

Adres

Windmolenstraat 21
1140 Evere
02/245 37 79

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding in Evere is ondergebracht in een voormalige windmolen. Naast het gebouw met zalen gewijd aan zijn geschiedenis en de maalderij is er ook jaarlijks een tijdelijke tentoonstelling binnen het thema voeding.

Aan de hand van authentieke voorwerpen en een documentaire kan de bezoeker de geschiedenis en de techniek van de maalderij ontdekken. Het gelijkvloers is voorbehouden aan maalmachines, meer bepaald voor de bewerking van de kruiden. Reiniger, walsmolens, builen enz. zijn even zovele getuigen van kennis uit het verleden. Een documentaire vertoont de oorsprong en de functies van deze machines. 

In de permanente zaal wordt het verhaal van de maaltechnieken en hun evolutie verteld: van de molensteen en de prehistorische slijpsteen tot de walsenmolen over de ontdekking van de permanente circulaire beweging die aan de basis van het eigenlijke malen lag.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief