Home / Centrum voor Muziekinstrumentenbouw Expert, Onderwijsinstelling, Vakman

Centrum voor Muziekinstrumentenbouw Expert, Onderwijsinstelling, Vakman

Adres

Guide Gezellelaan 89
2870 Puurs
03 889 49 33

De vzw Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (Cmb) is een opleidings- en documentatiecentrum dat ernaar streeft de kennis en de rijkdom van het ambacht 'instrumentenbouw' te verspreiden en bevorderen.

Hiervoor ondersteunt en huisvest het centrum de opleiding muziekinstrumentenbouw van CVO-Rivierenland. Het biedt ook een ruim aanbod van activiteiten i.v.m. instrumentenbouw zoals worshops, lezingen, opendeurdagen, ontmoetingen met muzikanten, het Cordefactum Muziek-en-Instrumenten-Festival ...

Er is ook een informatie- en documentatiecentrum met vakliteratuur en bouwplannen en een magazijn/winkel voor de aankoop van klankhout en specifieke materialen (enkel toegankelijk voor leden en cursisten).

Om de twee jaar organiseert het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw een internationaal symposium over muziekinstrumentenbouw dat telkens heel wat professionele bouwers en experts uit binnen- en buitenland weet aan te trekken.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief