Home / Collectie Diergeneeskundig Verleden UGent Collectie

Collectie Diergeneeskundig Verleden UGent Collectie

Adres

Salisburylaan 133
9820 Merelbeke
09 264 74 31

Deze collectie behoort tot de vakgroep Pathologie, Bacteriologie en Pluimveeziekten en bestaat uit ca. 800 oude instrumenten, medicamenten, boeken en ephemera (vliegende bladen). Een groot deel van de collectie is verworven door privéschenkingen (onder andere van gepensioneerde dierenartsen). De collectie werd verzameld om tentoon te stellen in vitrines in de gangen van de Faculteit Diergeneeskunde of om uit te lenen voor expo's. De interessantste objecten worden tentoongesteld. De collectiebeheerder wisselt om de zes maanden de opstelling. Om de collectie te bezoeken, dient er contact te worden opgenomen met het secretariaat van de faculteit Diergeneeskunde, vakgroep Pathologie, Bacteriologie en Pluimveeziekten.

Bibliografie

Luc DEVRIESE.  1916.  Museumcollectie diergeneeskundig verleden Merelbeke: een overzicht 1994 – 2014. Vlaams Diergeneeskundig Tijdschrift. (85):106-109.

Reactie toevoegen

In de kijker

We smeden al volop plannen voor volgend jaar. Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteits Museum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief