Home / Collectie Farmaceutisch Instituut VUB Collectie

Collectie Farmaceutisch Instituut VUB Collectie

Adres

Laerbeeklaan 103
1090 Brussel
02 477 44 97

De collectie bestaat uit een 30-tal toestellen uit de farmaceutische biotechnologie. 

De toestellen werden oorspronkelijk gebruikt in de labo's voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De toestellen werden daarna vervangen door recentere modellen en aan de inactieve collectie toegevoegd. 
De collectie bestaat voornamelijk uit toestellen van de dienst Farmaceutische Biotechnologie en Moleculaire Biologie (MICH). Het gaat onder meer over een Data Lister, Facs Analyzer, fluorimeter, recorder, centrifuge, fractionatietoestel, gethermostatiseerde microscoop, etc.

De collectie is niet geïnventariseerd en gedigitaliseerd. Er dient contact te worden opgenomen met de beheerder om de collectie te raadplegen. Er is geen museale ruimte ingericht.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen de 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Centraal thema is bedreigd TWI-erfgoed. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen volgt snel, maar noteer alvast de datum in de agenda!
Op 24 januari vindt een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen plaats. Op deze namiddag nodigen we alle brandweermannen en -vrouwen, erfgoedwerkers als geïnteresseerden in de brandweer en haar erfgoed uit. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief