Collectie Torck Collectie

051 63 69 29

Het bedrijf Torck was gekend als een toonaangevende speler in de welvarende speelgoed- en kinderwagenindustrie van de stad Deinze. Katrien Lingier en Peter Van Veirdegem bouwden vanaf 1995 een collectie uit met name de volledige naoorlogse productielijn van Torck, aangevuld met heel wat vooroorlogse modellen. Naast een uitgebreide verzameling speelgoed, is er ook archief- en documentatiemateriaal bewaard gebleven: facturen, handelscatalogi, folders, brochures, affiches, gadgets, etc. De verzameling bevat ook stukken van andere kinderwagen- en speelgoedfabrikanten uit Deinze zoals Swan, Periclès, Souplex, Puls-Bovie, l’Americaine, Baertsoen, Stiltbird, NB Beeusaert...

Vanaf 2014 is een deel van de collectie permanent te bekijken in het Mudel, Museum van Deinze en de Leiestreek. Binnenkort zal een boek verschijnen over hun collectie.

Reactie toevoegen

In de kijker

We smeden al volop plannen voor volgend jaar. Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteits Museum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief