Dakota vzw Documentatiecentrum

De vzw Dakota, Documentatiecentrum van de 15 Wing werd opgericht met als doel de geschiedenis en de tradities van het Belgische militaire luchttransport, meer speciaal van de 15 Wing, te leren kennen aan het grote publiek.

De vereniging beschikt over een zeer uitgebreid documentatie- en fotoarchief over het ontstaan van de vliegbasis Melsbroek, over de operaties die vanaf het vliegveld tijdens WO II werden uitgevoerd en over de geschiedenis van de 15 Wing. Een vaste tentoonstelling geeft aan de hand van foto's, talrijke voorwerpen en memorabilia een overzichtelijk beeld van deze geschiedenis.

Daarnaast houden een tiental vrijwilligers zich bezig met de restauratie van oude, historische vliegtuigen van de wing. Een C-119 Flying Boxcar (die sinds 2012 op de Vlaamse Topstukkenlijst staat) en een Percival Pembroke werden al langer van de sloop gered en staan nu tentoongesteld in het Kwartier Groenveld. In 2015 werd ook de restauratie van een DC-3 Dakota afgerond.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief