De Blauwe Hand Bedrijf

Adres

Rijksweg 16
2870 Puurs
03 890 87 11

De Blauwe Hand is een iconisch azijnmerk dat net als de producten Imperial en Devos-Lemmens eigendom is van Continental Foods. Het merk is genoemd naar de lijnwaadwevers en –ververs die in de achttiende eeuw in de Antwerpse plaats Azijnhof, in een buurt van azijnstokerijen, wijn kochten met vuile, blauwe handen, afkomstig van verfstoffen. In 1906 laat Vliegen & Cie, één van de azijnbrouwers, de merknaam La Main Bleue deponeren, samen met de afbeeldingen van een omhooggestoken hand en graanhalmen.

In 1960 wordt met grootse sier het tweehonderdjarig bestaan van La Main Bleue – De Blauwe Hand gevierd. Zes jaar later volgt dan de fusie met Devos-Lemmens. De azijn van De Blauwe Hand was één van de basisproducten die Devos-Lemmens gebruikte in de meeste van haar producten. Het was dus een logische keuze om samen te gaan. Twee jaar later worden de twee sterke merken vervoegd door een derde, het Antwerpse Imperial (pudding). Samen worden ze “Continental Foods”.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief