Home / De Wit Koninklijke Manufactuur van Wandtapijten Bedrijf

De Wit Koninklijke Manufactuur van Wandtapijten Bedrijf

Adres

Schoutetstraat 7
2800 Mechelen
0032 15 20 29 05

De Koninklijke Manufactuur De Wit bestaat reeds sinds 1889 en bevindt zich in de voormalige refugie van de abdij van Tongerlo (1484). De huidige zaakvoerder is de reeds de vierde generatie die de traditie voortzet. In de refugie bevindt zich een belangrijke collectie van wandtapijten.

De manufactuur De Wit is gespecialiseerd in het reinigen, de conservatie en de restauratie van oude wandtapijten. Wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe conservatiemethoden vormt de basis van de werking van het atelier. Hierbij wordt regelmatig samengewerkt met het KIK (Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium) in Brussel. De manufactuur bezit over een gespecialiseerde bibliotheek en databank over de tapijtkunst. In het atelier bevindt zich verder een fotoruimte waar hoge resolutiefoto’s van wandtapijten kunnen worden genomen.

Naast restauratie is de Manufactuur De Wit een internationale speler in de aankoop en verkoop van antieke wandtapijten. Het gebouw en de ateliers zijn toegankelijk met een gids.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief