Home / Didactische collecties geneeskunde VUB Collectie

Didactische collecties geneeskunde VUB Collectie

Adres

Laarbeeklaan 103, Gebouw A
1090 Jette
02 477 44 81; 02 477 41 59

De collectie bestaat uit ca. 46 anatomische modellen, ongeveer 124 beenderen, één volledig skelet, ca. 500 preparaten, 6 microscopen, een doos didactisch materiaal om chemische verbindingen mee te maken en een 100-tal videobanden.

De collectie bestaat uit:

  • Anatomische modellen uit de geneeskunde en de biologie
  • Beenderen (halve schedels, handen, voeten, ...) en een volledig skelet
  • Preparaten uit de celbiologie, pathologie en histologie en microscopen om ze te bestuderen
  • Een doos met didactisch materiaal om chemische verbindingen mee te maken

De collectie is samengesteld door aankopen en schenkingen. De preparaten zijn door de vakgroep vervaardigd. De huidige microscopen zijn recent verworven. De verouderde toestellen werden aan verschillende onderwijsinstellingen geschonken. De oorspronkelijke en huidige functie van de beenderen, anatomische modellen, microscopen, preparaten en het materiaal om chemische verbindingen mee te maken is didactisch. Studenten worden aangespoord om er zelf mee aan de slag te gaan.

De collectie is niet geïnventariseerd. Er is wel een (beknopte) lijst waarop de preparaten zijn geïdentificeerd. De collectie is vrij toegankelijk. De beenderen en preparaten kunnen geraadpleegd worden in ruil voor de identiteitskaart en een waarborg van € 5.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief