Home / Drukkerijmuseum Koninklijke Bibliotheek van België Museum

Drukkerijmuseum Koninklijke Bibliotheek van België Museum

Adres

Keizerlaan 2
1000
+32 (0)2 519 57 30

Het Drukkerijmuseum in de Koninklijke Bibliotheek van België (tegenover het Librarium) werd reeds opgericht in 1975. Het museum heeft als voornaamste doelstelling de belangrijke getuigen van de boekdrukkunst en van de technieken rondom het boek te bewaren, voor te stellen en te documenteren. Momenteel wordt het museum gereorganiseerd en heringericht onder toezicht van Herwig Kempenaers.

Het museum beschikt over een grote collectie van een 400-tal machines, drukkersmeubilair, letterbakken, toestellen... Enkele belangrijke en merkwaardige stukken zijn te bezichtigen in de gangen van de Koninklijke Bibliotheek, de andere objecten worden momenteel niet tentoongesteld. De gespecialiseerde bibliotheek is ontsloten via de catalogus van de Koninklijke Bibliotheek.

 

 

Bibliografie

Bart OPDEBEECK.  2010.  Drukkerijmuseum Brussel. TIC.Tijdschrift voor Industriële Cultuur. (112):30-33.
Jean-Pierre HENDRICKX.  1995.  La survie du Musée de l'Imprimerie à Bruxelles. Bulletin Trimestriel du P.I.W.B.. 31:34-36.
M. VANDEUR.  1993.  Les défis du Musée de l'Imprimerie. Brabant-Tourisme. 2:8-11.

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief