Eddy Fraiture Expert

Eddy Fraiture is een expert op het vlak van de geschiedenis de Belgisch uurwerknijverheid en publiceerde al verschillende boeken en bijdragen in binnen- en buitenlandse tijdschriften, met de nadruk op de geschiedkundige en sociologische achtergrond van de Vlaamse en Belgische uurwerknijverheid. Hij mag aanzien worden als de enige ‘uurwerkhistoricus’ in het Nederlandse taalgebied.

In 1999 richtte hij, samen met Paul Van Rompay en Rudy Degeest, het UURwerkgezelschap op, een niet-commerciële vereniging van liefhebbers en verzamelaars van tijdmeetinstrumenten en uurwerken. In 2013 was Fraiture ook curator van de tentoonstelling 'Stop de Tijd' in Het Stadsmus in Hasselt

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief