Eperon d'Or Museum

Adres

Prins Albertlaan
8870 Izegem
051 31 64 46

De oude schoenfabriek 'Eperon d'Or' ligt aan de Prins Albertlaan in Izegem. Het kantoorgebouw dateert van rond 1930 en werd gebouwd in een typische art-decostijl. Na het faillisement in 1967 stond het gebouw lange tijd leeg. Een afbraak werd vermeden door de erkenning van het gebouw als beschermd monument in 1999. In 2007 maakte het stadsbestuur van Izegem bekend dat het gebouw grondig gerenoveerd zal worden en een nieuwe bestemming krijgt als museumsite met aansluitend het streekbezoekerscentrum en het huis van de economie. 

De collecties van het Nationaal Schoeiselmuseum en het Nationaal Borstelmuseum werden in 2015 verhuisd naar Eperon d'Or. Na een grondige vernieuwing van de presentatie en opstelling worden beide collecties sinds 2017 opnieuw tentoongesteld in het museum. Op www.eperondor.be vindt u alle informatie over het beschermde gebouw, het museum en de tijdelijke tentoonstellingen.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op vrijdag 16 november organiseert ETWIE in samenwerking met de Stichting Bedrijfsgeschiedenis en de Vereniging Bedrijf & Historie een studiedag over bedrijfserfgoed als cultureel erfgoed. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief