Erfgoedcel Mijn-Erfgoed Organisatie

Adres

E. Coppéelaan 87
3600 Genk
089 811 411

De Erfgoedcel Mijn-Erfgoed werd in 2007 opgericht om een duurzaam erfgoedbeleid uit te werken, in samenwerking met de lokale besturen en andere actoren in de erfgoedsector, en dit voor de 6 mijngemeentes van Limburg: As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Maasmechelen.

De erfgoedcel legt het cultureel erfgoed van de Mijnstreek bloot, vrijwaart het voor de toekomst en zet het in als bindmiddel tussen mensen, vooral voor inwoners maar ook voor bezoekers van de streek. Door gedeelde verhalen en gebruiken te onderstrepen, streeft de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed naar een hechter sociaal weefsel in de kleurrijke Mijnstreek. De erfgoedcel ondersteunt vrijwilligers en professionelen, bouwt expertise op, smeedt samenwerkingsverbanden en doorbreekt erfgoedgrenzen. Het sensibiliseren van beleid op lokaal en bovenlokaal niveau vormt hiervoor het fundament.

Reactie toevoegen

In de kijker

Minister Sven Gatz lanceerde voor de tweede keer het beurssysteem dat kennisoverdracht tussen een 'meeste

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen onze 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk!

Nieuwsbrief