Frank Scheelings Expert

Adres

Pleinlaan 2 2B112b
1050 Elsene
02 629 24 34

Frank Scheelings studeerde geschiedenis aan de VUB en daarna archivistiek aan de Rijksarchiefschool in Den Haag. In 1990 doctoreerde hij en werd archivaris-documentbeheerder van de VUB. Hierdoor oriënteerde hij zijn historisch onderzoek meer naar de hedendaagse universiteitsgeschiedenis en naar de archivistiek. Hij was één van de oprichters van de Master na Master Archivistiek: Erfgoedbeheer en Hedenaags Documentbeheer en in 2002 volgde hij J. Verhelst op als voorzitter van deze opleiding. Hij bekleedde diverse nationale en internationale functies en was verschillende jaren secretaris van de sectie voor universiteitsarchieven van de Internationale Archiefraad. Momenteel is hij voorzitter van de beoordelingscommissie voor ontwikkelingsgerichte projecten op het Cultureel Erfgoeddecreet. Hij is ook lid van het Interuniversitair platform voor Academisch erfgoed

Bibliografie

Simon LEENKNEGT, Danny SEGERS, Isabel ROTTHIER, Trudi NOORDERMEER, Frank SCHEELINGS, Geert VANPAEMEL.  2016.  Et in academia ego? Flemish University colleges and academic heritage Enhancing University Heritage-Based Research - Proceedings of the XVth Universeum Network Meeting (Hamburg, 12-14 June 2014). :136-137.
Frank SCHEELINGS.  2007.  Het behoud van het wetenschappelijke erfgoed. Het max Wildiersfonds geëvalueerd. Archief en wetenschappelijk onderzoek. Reekds: Archiefkunde. Verhandelingen. :156-162.
SCHEELINGS F.  2007.  Pouvoirs et priorités de l'archiviste universitaire: de la théorie archivistique à la pratique. Archivos Universitarios. Realidades y pryectos., from Archivos, Bibliothecas y Catalogos. :89-110.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief